MALZEMELER:
2 Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Çorba Kaşığı yoğurt (veya 2.5 Çorba Kaşığı Süt)
1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
Yarım Su Bardağı Sıvı yağ
100 gr. Margarin
Aldığı Kadar Un
YAPILIŞI:
2 yumurtanın akı ile sıvıyağ, pul biber, mahlep, yoğurt karıştırılır. Karışıma ( oda sıcaklığında beklemiş ) margarin iyice yedirilir. Son olarak aldığı kadar un ile yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilmelidir.
Büyük fırın tepsisi margarin ile yağlandıktan sonra hamur tepsiye yayılır. Üzerinde el izi kalmaması için elinizi sıvıyağ batırıp öyle düzleştirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Tepsinin her yerine eşit şekilde hamuru yaydıktan sonra keskin bir bıçakla hamur istenilen büyüklükte dilimlere bölünür. Fırına koymadan önce ayırdığımız yumurta sarılarını gevreğin yüzüne sürüp, dilimlerin ortasına çörek otu serpilir. 165 derece (önceden ısıtılmış fırında ) yaklaşır olarak 45 dakika pişirilir.
NOT: Fırının modeline göre pişme süresi değişir gevreğin, bu yüzden arada bir kontrol ederek pişiriniz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder