Yemek Bloglari

15 Ocak 2010 Cuma

GEVREK

Eğer akşamüstü çay içenlerdenseniz bu tarif tam size göre demektir. Atıştırmak için tercihiniz tuzlularsa gevrek, şiddetle önerebileceğim bir lezzet. Gevreğin bir diğer avantajı da saklaması çok kolaydır. Çabuk bayatlamaz, uzun süre saklayabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 Yumurta

1 Tatlı Kaşığı Mahlep

1 Çorba Kaşığı yoğurt (veya 2.5 Çorba Kaşığı Süt)

1 Tatlı Kaşığı Pul Biber

Yarım Su Bardağı Sıvı yağ

100 gr. Margarin

Aldığı Kadar Un


YAPILIŞI:


2 yumurtanın akı ile sıvıyağ, pul biber, mahlep, yoğurt karıştırılır. Karışıma ( oda sıcaklığında beklemiş ) margarin iyice yedirilir. Son olarak aldığı kadar un ile yoğurulur. Yumuşak bir hamur elde edilmelidir.


Büyük fırın tepsisi margarin ile yağlandıktan sonra hamur tepsiye yayılır. Üzerinde el izi kalmaması için elinizi sıvıyağ batırıp öyle düzleştirmeniz işinizi kolaylaştıracaktır. Tepsinin her yerine eşit şekilde hamuru yaydıktan sonra keskin bir bıçakla hamur istenilen büyüklükte dilimlere bölünür. Fırına koymadan önce ayırdığımız yumurta sarılarını gevreğin yüzüne sürüp, dilimlerin ortasına çörek otu serpilir. 165 derece (önceden ısıtılmış fırında ) yaklaşır olarak 45 dakika pişirilir.

NOT: Fırının modeline göre pişme süresi değişir gevreğin, bu yüzden arada bir kontrol ederek pişiriniz.



AFİYET OLSUN



kaynak: http://boylepiser.blogspot.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder