Yemek Bloglari

2 Ocak 2010 Cumartesi

LOKUM

Yörelere göre farklı isimlerle de anılan lokum, yapımı çok kolay, ve özellikle çocukların çok sevdiği bir sütlü tatlıdır. Damak tadınıza bağlı olarak içerisindeki malzemeler (badem ,damla çikolata, fındık, ceviz) değiştirilebilir.


MALZEMELER:

Muhallebi İçin:

1Lt. Süt

1 Su Bardağı Un

1Su Bardağı Şeker

1 Paket Vanilya Şekeri


Krem Şanti :

1.5 Su bardağı Süt

2 Poşet(1 Paket) Krem Şanti

İç Malzemesi:

Dövülmüş Ceviz

Damla Çikolata

Dövülmüş Fındık

Süslemek İçin:

Granül Çikolata

Çekilmiş Hindistan Cevizi

Çikolata Sosu


Yapılışı:

Öncelikle, dikdörtgen bir tepsi hafifçe ıslatılır ve bol miktarda hindistan cevizi serpilir. Tencerenin içerisine süt, şeker ve un konur. Orta ateşte sürekli karıştırılarak kaynayana kadar pişirilir. Kaynayan muhallebi ateşten alınır, beş dakika kadar dinlendikten sonra içerisine vanilya şekeri eklenir ve tepsiye dökülür. İnce bir katman olacak şekilde düzeltilir ve soğumaya bırakılır.



Muhallebi soğurken 1,5 su bardağı sütle 2 poşet krem şanti çırpılır. Hazırladığımız krem şanti ince bir katman olarak, her yerini örtecek şekile soğumuş muhallebinin üzerine sürülür. Krem şantinin tepsinin her yerinde eşit kalınlıkta olmasına dikkat edilir. Daha sonra üzerine damla çikolata, dövülmüş ceviz, dövülmüş fındık bol miktarda serpilir. Bir gece buzdolabında bekletilir.


Ertesi gün, buzdolabından çıkardığımız lokumumuzu ince şeritler halinde kesip bir sıyıraç yardımı ile içe doğru sarılır ve servis tabağına koymadan önce lokumumuzun her iki yanı da granül çikolataya batırılır. Üzerine çikolata sosu ile istenilen şekil verilir.



2 yorum:

  1. Hoşgeldiin :) Buna benzer bi tatlı denemiştim ama krem şantiyle daha güzel olmuştur eminim en kısa zamanda denemeliyimm :) Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Selam!Beğendiğine sevindim. Klasik tarifi bu ama istersen çikolatalı krem şantiyle de çok güzel oluyor.Tatlı günler...

    YanıtlaSil