Yemek Bloglari

11 Ekim 2010 Pazartesi

SUSAMLI BONBON

                                             MALZMELER:

  • 1 Paket Margarin
  • 5 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Tatlı Kaşığı Tarçın
  • 10 Çorba Kaşığı Toz şeker
  • 1 Su Bardağı Ceviz İçi
  • 6 Çorba Kaşığı Susam
  • 1 Yumurta Akı
  • Aldığı Kadar Un
                                              YAPILIŞI:
Ceviz, susam ile toz şeker teflon tavada kavrulur ve soğutulur. Cevizli susamlı karışım ikiye bölünür.
Cevizli susamlı karışımın yarısına margarin ( katı halde), pudra şekeri, tarçın ve aldığı kadar unla yoğurulur. (Sert bi hamur elde edilmelidir). Hamurdan minik toplar yapılır (ceviz büyüklüğünde) önce yumurta akına sonra cevizli susamlı karışımın kalan yarısına batırılır. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişirilir. Fırından çıktıktan sonra üzerine  pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Süper bir lezzet. Bu kurabiyenin has ustası Hatice AYHAN. Başka usta tanımam...
    Sevgilerimle,
    Ayfer

    YanıtlaSil
  2. Beğendiğine çok sevindim Ayfer Abla... Ne zaman istersen yine yaparım...

    YanıtlaSil