Yemek Bloglari

8 Ocak 2010 Cuma

Sucuklu Kuru Fasulye

SUCUKLU KURU FASULYE

Türk mutfağını vazgeçilmezlerinden olan kuru fasulye, kış aylarının gelmesi ve sebze çeşitlerinin de azalmasıyla birlikte şu günlerde daha da çok pişirilir oldu. Çok değişik şekillerde pişrilebilen kuru fasulyenin bence en lezzetli hali sucukla yapılanıdır.

MALZEMELER:

250 gr. Kuru fasulye

Yarım Kangal Sucuk

2 Sivri Biber

1 Büyük Domates ( Kurutulmuş domates de kullanılabilir)

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

1 Yemek Kaşığı Acı Biber Salçası

4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ (veya 1 Yemek Kaşığı Margarin)

Pul Biber

Tuz

7 Bardak Kaynar Su


YAPILIŞI:

Kuru fasulye bir gece önceden suya konur. Tencereye ilk olarak sıvı yağ konur ardından orta kalınlıkta, doğranan sucukla halka halka doğranan sivri biberler yağ kızdıktan sonra içine atılır. Sucuklar iyice kızarana kadar pişirilir. Ardından küp küp doğranmış domatesler , domates ve biber salçaları, pul biber ve tuz eklenir.

Salça eriyinceye kadar yavaş yavaş kaynar su ilave edilir. En son fasulyeler atılır. Birkaç kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Fasulyeler pişene kadar kısık ateşte (kaynaması durmayacak şekilde) pişirilir. Fasulyeler iyice kıvamına gelince ocaktan alınır.

SERVİSE HAZIR…..

NOT:

1-Fasulyenin cinsine göre su miktarı artırılıp azaltılabilir

2-Kuru fasulye fazla pişdiğinde dağılan bir bakliyattır bu yüzden pişirme esnasında sık sık kontrol edilmelidir.

AFİYET OLSUN…


1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil