1 Su Bardağı Margarin (eritilmiş)
1 Su Bardağı Yoğurt
1 Su Bardağı Yumurta
1.5 Tatlı Kaşığı Kuru maya
Şeker
Tuz
Aldığı Kadar Un
100 gr. Kaşar Peyniri
400 gr. Kıyma
Sıvı Yağ
Karabiber
Süslemek için Susam veya Çörek Otu
Yapılışı:
İlk olarak maya, ılık su ve şeker kabartılır. Maya kabardıktan sonra eritilmiş margarin (ılık olacak) eklenir. Daha sonra yumurta, yoğurt ve tuz konur. Hamura konulan malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülür ve dinlenmeye bırakılır.
Kıyma az yağ ile kavrulur ve karabiber eklenir. Hamur kabardıktan sonra cevizden biraz daha büyük bezeler kopartılır. Bezelerin içlerine kıyma konur ve istenilen şekilde kapatılır. Fırın tepsisine dizilen poaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür. Son olarak süslemek için poğaçaların üzerine kaşar peyniri rendesi, çörek otu veya susam serpilir. 180 derecede (önceden ısıtılmış fırında) pişirilir. Poğaçaların üzerleri iyice kızardığında fırından çıkarılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder