Yemek Bloglari

13 Ekim 2010 Çarşamba

KIYMALI POĞAÇA

             Malzemeler:
           1 Su Bardağı Margarin (eritilmiş)
           1 Su Bardağı Yoğurt
           1 Su Bardağı Yumurta
           1.5 Tatlı Kaşığı Kuru maya
           Şeker
           Tuz
           Aldığı Kadar Un
          100 gr. Kaşar Peyniri
          400 gr. Kıyma
          Sıvı Yağ
          Karabiber
          Süslemek için Susam veya Çörek Otu

         Yapılışı:
         İlk olarak maya, ılık su ve şeker kabartılır. Maya kabardıktan sonra eritilmiş margarin (ılık olacak) eklenir. Daha sonra yumurta, yoğurt ve tuz  konur. Hamura konulan malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra yavaş yavaş un ekleyerek yoğrulur. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Hamurun üzeri örtülür ve dinlenmeye bırakılır.
          Kıyma az yağ ile kavrulur ve karabiber eklenir. Hamur  kabardıktan sonra cevizden biraz daha büyük bezeler kopartılır. Bezelerin içlerine kıyma konur ve istenilen şekilde kapatılır. Fırın tepsisine dizilen poaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür. Son olarak süslemek için poğaçaların üzerine kaşar peyniri rendesi, çörek otu veya susam serpilir. 180 derecede (önceden ısıtılmış fırında) pişirilir. Poğaçaların üzerleri iyice kızardığında fırından çıkarılır.
         Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder